Rechtswinkel Nunspeet

Wat is de rechtswinkel?

 • Stichting Rechtswinkel Nunspeet
  Stichting Rechtswinkel Nunspeet is op gericht op 13 september 2019. Stichting Rechtswinkel Nunspeet wil juridische hulp voor iedereen bereikbaar maken. Iedereen kan terecht bij de rechtswinkel. De rechtswinkel behoudt zich wel te allen tijde het recht voor om personen of groepen van personen af te wijzen. De rechtswinkel is bedoeld voor particulieren en kleine bedrijven.
 • Vertrouwelijk
  Alles wat u met de medewerkers van de Rechtswinkel bespreekt blijft tussen gesloten deuren. Uw gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt.
 • Vragen met een juridische achtergrond
  U kunt bij de rechtswinkel terecht met al uw vragen die een juridische achtergrond hebben. Dit kan bijvoorbeeld een vraag zijn over een conflict met uw werkgever of een geschil met een leverancier, maar ook over een discussie met uw huisbaas over verhoging van de huur of een ruzie met uw buren over de overhangende takken van een boom. Strafzaken behandelen we echter niet inhoudelijk, wel kunnen we informatie geven over de verloop van de procedure. Binnenlopen kan tijdens de tweewekelijkse (op de woensdagavond) inloopspreekuren van de rechtswinkel. Tijdens deze spreekuren zitten er medewerkers van de rechtswinkel klaar om uw juridische vragen te beantwoorden.
 • Rechtswinkeliers
  De medewerkers van de rechtswinkel (rechtswinkeliers) zijn voornamelijk rechtenstudenten. Ook zijn er afgestudeerde juristen als vrijwilliger werkzaam bij de rechtswinkel. De rechtenstudenten hebben bepaalde vakken gehaald, waardoor zij voldoende kennis hebben opgedaan om uw vragen goed te kunnen beantwoorden. De studenten kunnen bij de rechtswinkel praktijkervaring opdoen en tegelijkertijd iets teruggeven aan de maatschappij. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Wat doet de rechtswinkel?

 • Gratis juridisch advies geven
  Stichting Rechtswinkel Nunspeet geeft gratis juridisch advies aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Doel van de rechtswinkel is een wegwijzer te zijn voor iedereen die te maken heeft met juridische vragen of problemen. Omdat de rechtswinkel het belangrijk vindt dat haar diensten voor iedereen toegankelijk zijn, worden er geen kosten in rekening gebracht voor het gegeven advies.
 • Doorverwijzen
  Als de rechtswinkel niet in staat is u goed te adviseren of er voor de afhandeling van uw geschil een advocaat of andere hulpverlener nodig is, dan zal de rechtswinkel u doorverwijzen. De rechtswinkel zal u ook doorverwijzen als er geprocedeerd moet worden. Als u een lager inkomen heeft, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Op http://www.rechtsbijstand.nl/ kunt u kijken of u hiervoor in aanmerking komt en wat uw eigen bijdrage is.

Hoe werken de spreekuren?

 • Spreekuren
  Tijdens de spreekuren kunt u gewoon binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig! Nadat u binnen bent gekomen, neemt u plaats in de wachtruimte en wordt u opgehaald door een rechtswinkelier. Let wel, dit kan even duren. Het kan zijn dat onze medewerkers druk bezig zijn met het helpen van een andere cliënt. Als u aan de beurt bent, zullen de medewerkers ongeveer 30 minuten de tijd voor u hebben om uw vraag in kaart te brengen. Hierna zal het advies volgen.
 • Waar
  Wij staan u graag tijdens onze fysieke spreekuren (op de woensdagavond, tweewekelijks) in de WOC De Veluwse Heuvel te Nunspeet te woord. Wij zijn daar eenvoudig te vinden, aangezien ons logo duidelijk zichtbaar op een banner is weergegeven. Indien u uw bezoek (vooraf) wilt aankondigen of juist schriftelijk in contact wilt komen met de Rechtswinkel Nunspeet, kunt u het contactformulier invullen. Dit is eveneens mogelijk indien u het spreekuur niet fysiek kunt bezoeken, maar wel telefonisch of via Teams beschikbaar bent.
 • Meenemen
  Vergeet niet alle documenten die van belang (kunnen) zijn mee te nemen naar het spreekuur. De rechtswinkel behandelt de door u verstrekte documenten en gegevens uiteraard met de grootst mogelijke discretie. De medewerkers van de rechtswinkel zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid met betrekking tot deze gegevens en uw privacy.
 • Geen aansprakelijkheid rechtswinkel
  Bij het geven van adviezen wordt door de vrijwilligers van de rechtswinkel zeer grote zorgvuldigheid betracht. Ook wordt, als dat nodig is, een ervaren jurist geraadpleegd. Een advies blijft echter een advies. Het is uw eigen verantwoordelijkheid te beslissen wat u met het advies doet. De rechtswinkel kan dan ook geen verantwoordelijkheid aanvaarden met betrekking tot de uitvoering of de gevolgen van het advies.

Laatst gepubliceerd

Lees hier onze laatst gepubliceerde blogs.

Rechtswinkel Nunspeet heeft vanaf heden een nieuw onderkomen voor de spreekuren!
Rechtswinkel Nunspeet heeft vanaf heden een nieuw onderkomen voor de spreekuren!
Auteur: Geerten ten Bolscher
Mijn ex-partner is gestopt met het betalen van (kinder-)alimentatie, wat kan ik doen?
Mijn ex-partner is gestopt met het betalen van (kinder-)alimentatie, wat kan ik doen?
Auteur: Jonneke Vink
Wat is kinderalimentatie?
Wat is kinderalimentatie?
Auteur: Jonneke Vink

Verder lezen?